Schrijven kun je leren

denken1De workshop Schrijven kun je leren wordt vanaf 1996 jaar op jaar gegeven door Gera de Leeuw.  De cursus bestaat uit 2 delen, theorie les op 1 dag van ongeveer 5 uur, waarna over de email het oefenwerk kan worden ingeleverd.
De email begeleiding van je werk kan doorgaan tot het niet meer nodig is om je werk te laten zien. Na een paar keer oefenen heb je het redelijk onder controle, niet oefenen betekent ook dat je de stof niet echt onder de knie krijgt.

Wilt u ook zo’n leuke cursus volgen? Laat het ons weten, misschien zijn er meer in uw omgeving of bedrijf die belangstelling hebben. Ik kom naar je toe, voor 150 euro pp ex reiskosten, of tijdens een door mij georganiseerde cursus met andere belangstellenden voor 125 euro. Opgeven en informatie via circuspers@gmail.com of 06 5146 2953.

Leer persberichten schrijven in één dag

In de cursus ‘Schrijven kun je leren’ leer je de techniek van een bericht of blog

3d small people-penWat moet er wel in een verhaal staan en wat niet.
Hoe deel je de alinea’s in, welke volgorde gebruik je.
Hoe ziet een kop eruit en wanneer zet je tussenkopjes.
Hoe schrijf je zo origineel mogelijk een persbericht zodat het opvalt.
Hoe trek je de aandacht van de lezers en houd je die ook vast.
Hoe schrijf je voor je website.
Zo ongeveer driekwart van de lesstof zit in het programma, er is voldoende tijd om in te spelen op punten waarvoor de groep op het moment van de les belangstelling heeft. Het is onze bedoeling om jou op de stoel van de redacteur te laten zitten.
Dan maakt je bericht meer kans op plaatsing.

Hoe kan dat in één dag?

huiswerk2Natuurlijk kan dat niet echt in één dag. Je leert wel veel, voornamelijk het enthousiasme. Gelukkig krijg je naast de training een aardig syllabes waarin veel leuke tips staan. Het effect van deze cursus zit hem echter in de nazorg, het individuele. Het is namelijk de bedoeling dat je na de workshop zo gemotiveerd bent om te oefenen dat je stevig aan de slag gaat. Met behulp van wat er in het boek staat. En met wat je hebt gehoord tijdens de workshop. Want schrijven kan je maar op 1 manier leren. Door het zoveel mogelijk te doen! Totdat je zeker bent van jezelf, of totdat ik vertel dat je het nu echt onder de knie hebt mag je je werk ter beoordeling inleveren.

Wat wordt behandeld in de lesstof?

kunstvanhetschrijvenDe basis van een persbericht
Lengte van artikelen
Taalkeuze en stijl
Waarom wordt mijn bericht niet geplaatst?
De lezer prikkelen
Nieuwsneus ontwikkelen
Hoe kom je aan informatie
Interviewtechnieken
Persconferenties
Creatief schrijven
Alinea-indeling
Werken naar climax om verhalen boeiender te maken
Het een en ander over webredactie. SEO, blogs, social media

Voor wie is de cursus bedoeld?

Je bent misschien beginnend ondernemer en wilt je publiciteit zo goed mogelijk aanpakken. Of je probeert je vereniging, club, partij of organisatie opvallend te promoten. Je wilt correspondent worden van een huis-aan-huisblad. Of je bent die correspondent en je wilt je kennis opfrissen. Of je bent bezig met het schrijven van informatie voor je website en je weet niet hoe je je teksten moet opstellen. Of niets van dit alles, je vindt schrijven gewoon leuk. Natuurlijk zijn er verschillende invalshoeken. Er zijn echter veel meer overeenkomsten.

Dankzij e-mailcontact met de docent krijg je voldoende antwoord op jouw specifieke vragen. De cursus ‘Schrijven kun je leren’ is toegespitst op het schrijven voor de pers. Je leert die rode draad in een verhaal vast te houden, overtollige ballast kwijt te raken en om een mooie volgorde toe te passen. De cursus werd ontwikkeld om het niveau van correspondenten en collega’s op te waarderen maar al snel bleek dat pr mensen van (sport)verenigingen en allerlei andere organisaties, (politieke partijen) ook geïnteresseerd waren. Sinds 1998 worden de cursussen overal in de randstad georganiseerd. Kijk ook eens naar de reacties van cursisten op deze site.

Bedrijven en instellingen

newerken GeraVoor bedrijven en instellingen wordt de cursus op maat gemaakt. We besteden in een workshop van vijf uur aandacht aan de manier van persberichten maken, het aanleveren en de publiciteit in het algemeen. Hoe zien de folders, flyers en advertenties eruit en op welke manier benader je de pers. Daarna krijgen de deelnemers nog de tijd om een aantal keren oefenstof te e-mailen ter goedkeuring. Informeer voor belangstelling bij je collega’s en organiseer zelf eens zo’n workshop. Vraag naar de gunstige voorwaarden in zo’n geval.

kantoor circusweb uitzichtopzeeenduin
De trainingen kunnen ook gegeven worden in mijn kantoor aan zee met mooi uitzicht. Of in een strandhuisje tussen zee en duinen in Katwijk voor aangepaste prijzen

logoleeuwtjegroen

Gera de Leeuw
De Leeuw Tekstbureau
J. th de Visserstraat 116
2221AZ Katwijk

circuspers@gmail.com 

Auteur: admin

De Leeuw Tekstbureau, voor bijzondere opdrachten ondersteund met social media