Reacties van cursisten

Hallo Gera,

In oktober heb ik in in Haarlem ‘Schrijven kun je leren’ gevolgd. Sinds een paar maanden schrijf ik voor De Haarlemmer en soms voor De Hillegommer. Gemiddeld twee of drie artikeltjes per week. Het is ontzettend leuk, ik kom op plaatsen waar ik anders nooit zou komen.

 

Verder ontmoet je zo veel interessante mensen. De betaling is natuurlijk niet geweldig, maar ik leer er wel ontzettend veel van. Heb ik toch wel het nodige opgestoken van jouw cursus!

Sonja Kagie

 

Huiswerk insturen zal helaas ook niet gauw gebeuren. Ik heb het op het moment zo druk met van alles. In ieder geval heb ik geen spijt dat ik heb meegedaan aan jouw schrijverscursus. Ik genoot van je levendige presentatie.
Ik vind je een heel inspirerend mens en ik denk dat velen je graag in hun nabijheid hebben. Ook ben ik blij met het boek. Ik kan dit goed gebruiken wanneer ik toch nog eens serieus van plan ben om te gaan schrijven.

groetjes,
Verona

 

Beste Gera,
Bedankt voor je intensieve cursus. Ik heb – denk ik – veel bijgeleerd. Ik hoop dat het ook blijkt uit mijn huiswerk! Hoop snel je opbouwende kritiek te vernemen!

Jan Fokke Oosterhof

 

Gera, fantastisch jouw aanwijzingen! Ik heb geprobeerd jouw opmerkingen en suggesties plus kritische noten van mijn leidinggevenden toe te passen op een gewijzigde versie.
Met dank,
Brigitte

Voordat ik de stoute schoenen aantrok om te solliciteren bij Buyze heb ik eerst jouw boek weer van voor tot achter doorgelezen, om tot de conclusie te komen dat ik echt ongelooflijk veel van je geleerd heb, en dat met name de manier waarop me heel erg aansprak; niet van dat benauwde, hup! Ik weet het, ik ben een beetje een laatbloeier, maar mede door jouw lovende woorden in de laatste les heb ik net dat laatste zetje gekregen om me op het spannende pad van de “sjoernalistiek”te begeven!!

Ien.

Dank je wel voor je suggesties. Ik ga er mee aan de slag. Na jouw cursus heb ik vaak gedacht aan jouw opmerkingen over hóe we mensen willen bereiken. Het promoten van het Steunpunt ben ik gaan omzetten in het aanspreken van de mantelzorgers. Ik heb ook een poster gemaakt voor de ondersteuningsgroep en die aan verschillende mensen laten lezen. En wat bleek: de tekst was onduidelijk, want iedereen las iets anders. Ik heb het verteld op onze pr. afdeling. Hoe enthousiast ik ben, hoeveel ik geleerd heb. Dus wie weet. Lenneke en ik zullen jou hier in Zoetermeer zeker promoten.

Jolanda van Dijk,
Steunpunt Mantelzorg Zoetermeer

 

René uit ‘s Gravenzande schreef het volgende over de cursus Schrijven kun je leren, na 1 week. Wat is dit moeilijk! Ik ben bijna de gehele middag al bezig met het herschrijven van mijn verslag van enkele maanden terug. Met hulp van je aantekeningen en eerdere commentaar ben ik zover gekomen. Ben benieuwd wat je er van vindt.

En dit schreef hij toen de cursus afgelopen was:

Afgelopen week voor het eerst mijn artikel ingeleverd bij de ‘ plaatselijke sufferdjes’ . Stond vandaag in een van de twee op de voorpagina! Leuk gevoel. Echt het idee dat ik veel geleerd heb in drie avonden. Bedankt in ieder geval en misschien stuur ik nog eens wat ‘huiswerk’ op. (als die column nog eens van de grond wil komen bijvoorbeeld) Rene (groep ‘s Gravenzande)

 

Hallo Gera,

Wist je dat ik bij mijn huidige baan ben aangenomen omdat ik op mijn cv vermeld had dat ik onlangs een cursus basisjournalistiek heb gevolgd? Dát gaf uiteindelijk de doorslag!

Niels

 

Hallo Gera,

Hierbij een opzet van een idee wat ik had. Het lijkt mij leuk om eens in de maand (eigenlijk in de week, maar daar heb ik op dit moment geen tijd voor) een artikel te schrijven voor de krant waarin je je bevindingen schrijft als je een proefles volgt voor een cursus die hier in deze omgeving gegeven wordt. Dit omdat ik het altijd zo vreselijk truttig vind als een vereniging alleen maar in beeld komt bij een jubileum of zoveel jarig bestaan of bij een rommelmarkt. Eigenlijk verdienen sommigen het om op een andere manier wat nieuwe leden te krijgen. De column zou moeten heten: De Haarlemmermeer heeft het. Het kan zowel in het Witte Weekblad als in het Haarlems Dagblad. In de laatste zou dan de te bezoeken regio wat groter worden.

Anneke de Graaf

 

Donderdagavond om 19.25 uur kom ik aan bij het ontmoetingscentrum. Gelukkig staan er wat mensen bij de buitendeur te wachten. De deur zit nog op slot. Een groep cursisten is uitgeweken naar de dichtstbijzijnde chinees. Uiteindelijk starten we om 19.45 uur. De start is ronduit leuk. Iedereen stelt zich voor en noemt de reden op waarom hij of zij aan de cursus meedoet. Het is erg divers. De één moet persberichten schrijven voor zijn werk. de ander maakt het personeelsblad. Weer een ander schrijft reisverhalen, maar het doel is hetzelfde iedereen wil het goed op papier krijgen. Je ziet de docente Gera de Leeuw al direct iedereen inschatten hoe hij/zij in elkaar steekt. Ik neem aan dat je persoonlijkheid directe invloed heeft op je schrijfstijl. Met haar ervaring zal ze er een behoorlijke kijk op hebben. Na het rondje krijg je het cursusboek boordevol tips en praktijkvoorbeelden. Er gaan boeken rond om in te bladeren. De ervaringsverhalen komen los, iedereen zit met een ander probleem. De één schrijft te uitgebreid de ander juist te beknopt. Maar één ding is zeker, je moet het gewoon gaan doen. Geen smoezen meer maar werken. De hele avond wordt er zo enthousiast gepraat over artikelen en stijlen, dat het erg inspirerend werkt. Ik geloof niet dat ik ooit stond te popelen om mijn huiswerk te maken, maar ik denk dat het nu gelukt is. Meer informatie via tel. 065146953 of kijk op www.schrijvenkunjeleren.nl

Hallo Gera.

Je bent echt een persmens. Foto’s die zo snel op de site staan dat is klasse!!!!!! Ik wil je nogmaals bedanken voor de drie zeer leerzame avonden. Ik denk echter dat ik NOG meer leer van jouw directe aanwijzingen die je mij geeft als ik een artikel mail. Ik ben blij dat je mij daar nog verder in wilt begeleiden. Ik denk ook dat we een heel leuke groep hadden en weet zeker dat er nog contacten blijven bestaan. Jouw manier van lesgeven en je humor bij het geven van commentaar bij het werk dat ik heb opgestuurd, werkt heel positief. Je vertelt wat er niet goed is maar geeft ook de power om door te gaan door je opbouwende opmerkingen. Nogmaals bedankt tot nu!

Marian Fonkert

 

Hallo mevrouw Priester,

Het is voor jullie misschien wel leuk om enige reactie op de cursus: “schrijven kun je leren” te lezen temeer omdat er ook van jullie mensen aan de cursus deelnamen.
Na de cursus ben ik gelijk aan de gang gegaan. Zie de bijlage: afscheidanbo. Het werk heb ik naar Gera gestuurd en gevraagd om commentaar. Nog diezelfde dag kreeg ik het terug met, wat ik in de cursus wel geleerd maar niet in praktijk gebracht had, een streep door alle overbodige dingen en suggesties voor een leukere foto. De bijlage: lidmaatschap van verdienste is het resultaat na alle suggesties in praktijk te hebben gebracht en de bijlage: 2x oorkonde Freek laat heel duidelijk zien wat een verschil het maakt.

Het was een geweldige cursus en alles wat ik wil weten kan ik bij Gera via de mail te weten komen. Ik weet natuurlijk niet wat de andere cursisten vinden maar wat mij betreft kan ik deze cursus aan iedereen aanbevelen en zou ik die niet schrappen uit het programma.

Met vriendelijke groet,
Plony Fransen.

afscheidanbo.pdf
lidmaatschap van verdienste.pdf
2x oorkonde Freek.pdf

 

Gera de Leeuw
De Leeuw Tekstbureau
J. th de Visserstraat 116
2221AZ Katwijk

circuspers@gmail.com 

logoleeuwtjegroen

 

Auteur: admin

De Leeuw Tekstbureau, voor bijzondere opdrachten ondersteund met social media