Mijn activiteiten

Mijn activiteiten

homemikjnlogoleeuwtjegroen

De Leeuw Tekstbureau

 

20121010-A-9103 (598x598) - kopie (598x598) (232x232)Gera de Leeuw (1953)

De Leeuw Tekstbureau is een tekstbureau met specialisaties op uiteenlopende vlakken, echter met verrassende overeenkomsten. Het bedrijf is in 2002 opgericht door Gera de Leeuw, journalist, redacteur, schrijfster.

 

Wie schrijft die blijft

Gera de Leeuw heeft een hele tijd vrijwilligerswerk geleverd bij mensen met dementie en Alzheimer. Sommige mensen die op de gesloten afdelingen zaten hadden geen idee meer wie ze waren en wie hun familie was. Enkele verpleegkundigen begonnen daarom met een plakboek, waarin allerlei wetenswaardigheden stonden beschreven over de persoon. Soms hing er zo’n plakboek achter de rolstoel van de client voor degene die er op dat moment achter liepen. Dat kan natuurlijk beter. Stel zelf jouw herinneringenboek samen op het moment dat je zelf nog kunt herinneren wie je bent. Een boekje om jezelf in de toekomst door verwarde tijden te helpen, maar ook een boekje voor de nabestaanden, zodat mensen ook over 20, 30 jaar nog weten wie je was. Wie schrijft, die blijft in herinnering dus. Maak samen met Gera de Leeuw een boekje met verhalen, foto’s, leuke anekdotes, een portret van je familie, maar vooral van jezelf. We gaan zo’n boekje ook uitgeven, ondemand, per 1, of meerdere exemplaren in samenwerking met SAAM Uitgeverij.

Circuspromotie

dirkjan1JasmijnenandreaDe eerste klant van Gera de Leeuw, het Magic Circus, is een circus zonder wilde dieren. Na een tijd vruchteloos solliciteren als journalist/redacteur op 49-jarige leeftijd was er maar 1 optie – ervoor gaan – en als perschef van start voor dit aparte Nederlands circus. Dat werd dus meteen een specialisatie met een uitdaging! Voor dit werk moet je namelijk minstens 2 keer in de week in verschillende steden nieuwe kranten en perscontacten zoeken om zoveel mogelijk mensen naar het circus te lokken en dat het liefst via free publicity. Circus is een erkende vorm van immaterieel cultureel erfgoed dus meestal gaat dat wel lukken.

Schrijverscursussen

zweten op schrijfkunstenEen tweede specialisatie dateert al van iets langer daarvoor, namelijk het geven van schrijverscursussen voor mensen die een persbericht willen leren schrijven onder de schitterende naam “Schrijvenkunjeleren“.  Een cursus die simpel is, voor pr mensen van verenigingen en sportclubs. Maar ook handig voor een startende ondernemer of een redacteur van een gespecialiseerd magazine. De cursussen zijn er voor groepen en worden georganiseerd op verzoek of door initiatief van mezelf. Deze cursussen worden al sinds 1996 georganiseerd, ontstaan uit de behoefte de bestaande en nieuwe correspondenten van de krant waar ik indertijd voor werkte bij te spijkeren. Dat scheelde namelijk heel veel correctiewerk voor mij als redacteur. De correspondenten kregen er meer zelfvertrouwen door. Een cursus die dus dankzij de praktijk is ontstaan. Sinds 2004 werken we met een syllabus die nog steeds actueel is. Hij is op deze website te downloaden voor mensen die beginnen met schrijven. klik op sportboek.

Privé schrijverscursussen

Inmiddels worden de schrijverscursussen op verzoek georganiseerd. Meestal in een 1 op 1 situatie voor de prijs van 150 euro ex reiskosten en btw. U bent dan binnen 5 uur volledig ingelicht over de nieuwe manier waarop u uw persbericht schrijft. Daarna volgt nog een service van nakijken van uw schrijfwerk en aansturing per email. Laat u ook eens een dagje inspireren om leuker te leren schrijven. Wie eenmaal de kunst van het schrijven kent krijgt er eindeloos veel plezier in.

SAAM Uitgeverij

saamuitgeverijGera de Leeuw werkt sinds begin 2014 samen met Anneke Bakker van SAAM Uitgeverij. Werkzaamheden: communicatie, redactie en social media. Het schrijven van interviews, presentatie van de schrijvers en de boeken. SAAMuitgeverij is een snelgroeiende uitgeverij, het is haast niet bij te houden hoe daar de ontwikkelingen gaan. Specialisatie: zorg en onderwijs, maar inmiddels zijn er ook al gesprekken gaande over circusboeken en kinderboeken. Binnenkort worden door SAAM Uitgeverij ook speciale schrijfcursussen georganiseerd voor mensen die zelf een boek willen schrijven.

Circusweb

logocircuswebIn 2003 stuitte Gera de Leeuw op de prachtige website Circusweb, een website die alle circussen in Nederland en België met elkaar verbond door een gezamenlijke agenda. Onder de leiding van Gera is deze website uitgegroeid tot een veelbezochte informatieve website met zo’n 1000 bezoekers per dag, op zoek naar circusnieuws. Inmiddels staat er nieuws op over circussen, circusdieren, jeugdcircussen en circusscholen, circusartiesten,  circusvoorstellingen of voorstellingen met een circusgehalte, festivals enz. kortom, een zeer breed scala van artikelen, zolang het maar te maken heeft met circus. Vooral de agenda is een belangrijk onderdeel, waar en wanneer kun je de circussen ergens vinden. En hoe laat zijn de voorstellingen. Een mooi voorbeeld van hoe leuk en effectief webredactie kan zijn ter promotie van je eigen bedrijven.

Gera de Leeuw

De Leeuw Tekstbureau
J. th de Visserstraat 116
2221AZ Katwijk

gera@deleeuwtekstbureau.nl 

logoleeuwtjegroen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.